Els has llegit ja? T’han agradat? no? Per què?…  Comparteix la teva opinió.

Ànima. Wajdi Mouawad

Premi Llibreter 2014

“Quan en Wahhch Debch descobreix la seva dona assassinada, es queda paralitzat fins que, esperonat per l’abisme que s’ha obert a la seva memòria, es llança cap a una irracional cacera de l’home seguint l’olor sagrada, mil·lenària i animal de la sang vessada. Sol i abandonat per l’esperança, s’embarca en una odissea furiosa a través d’Amèrica, territori de totes les violències i de totes les belleses. Els records infernals que carrega, submergits dins dels replecs de la seva infància, es desperten de nord a sud, amb el contacte de la humanitat dels uns i de la bestialitat dels altres. Per aixecar el vel que plana sobre la mentida dels seus orígens, en Wahhch haurà d’alliberar el llop de la seva còlera i sacrificar la seva ànima.

Aquesta novel·la, totèmica i animista, empeny els límits de la literatura. Ànima és una bèstia, a la vegada real i fabulosa, que vol devorar l’inoblidable.”
.

Las siete cajas. Dory Sontheimer

Las siete cajas
.La autora de este libro nació en Barcelona y fue educada como católica en la apostólica y romana España de Franco. Muchos años después, tras la larga enfermedad y la muerte de su madre, Dory Sontheimer descubre, en el altillo de su casa, las siete cajas que le revelan una identidad y un pasado tan desconocido como dramático. Ordenando este emergente legado, compuesto por fotografías, cartas, pasaportes y otros documentos, Sontheimer reconstruye la crónica de su familia. Durante doce años, y movida por una mezcla de fascinación, curiosidad y sentido del deber, va completando una investigación que la llevará a Alemania, Israel, EE.UU, Canadá y Chequia. Así irá siguiendo el rastro de una de tantas familias víctimas de la matanza industrializada de judíos. Dory Sontheimer ha escrito un relato que documenta la vida de los refugiados judíos en España.

 

En Talla-Colls, el Sastre i el 1714. Anna Garcia i Elisabet Serra

Editat i realitzat per les igualadines Anna Garcia (contacontes i autora del text) i Elisabet Serra (autora de les il·lustracions),  aquest conte reviu des dels ulls del Pau protagonista com es va encendre el primer foc de la Guerra de Successió a la Barcelona de 1714, i també explica com ho va viure el sastre Pep Filaprim segons li va confessar al temut pirata Talla-Colls.

 Edat: de 6 a 12 anys

 

Posted on 8 Setembre 2014, in Recomanacions. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Feu un comentari del llibre que us recomanem

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: