Arxiu del Blog

Presentació literària …

Presentació literària …

Dimarts 18 d’octubre a les 7 de la tarda a la Biblioteca Central d’Igualada

Presentació del llibre

Anecdotari d’una vida mèdica II” 

del DR.JOSEP MORERA PRAT

Dimarts vinent, dia 18 d’octubre, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Central d’Igualada tindrà lloc la presentació del llibre del segon volum de l’”Anecdotari d’una vida mèdica”, del doctor igualadí Josep Morera i Prat, el que fou president de la Societat Catalana de Pneumologia, premi Ciutat de Barcelona i cap de Servei a l’Hospital Germans Trias i Pujol.
Es tracta d’anèctodes verídiques, amb un toc d’humor escrites amb sensibilitat, algunes d’elles amb dosis d’intriga, altres atzaroses i altres plenes de petites xafarderies, que mostren la relació metge-malalt, posant en evidènca les singularitats i paradoxes d’aquesta peculiar relació.
És un acte organitzat per la Biblioteca Central d’Igualada amb la col·laboració de Llegim…? Llibreria, on comptarem amb la presència de l’autor.

Us hi esperem!!!

Presentació literària …

Presentació mètode d’aprenentatge musical …

Divendres 14 d’octubre a les 7 de la tarda a la Biblioteca Central d’Igualada

Presentació del mètode d’aprenentatge musical

Codi Colors. La música a l’abast de tothom” 

de M.MERCÈ CORRONS I ROCA

El proper divendres, dia 14 d’octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la Biblioteca Central d’Igualada la presentació del mètode d’aprenentatge musical “Codi Colors. La música a l’abast de tothom”, de M. Mercè Corrons i Roca, professora de l’Escola-Conservatori d’Igualada, que compta amb una llarga experiència de treball i recerca en sistemes d’aprenentatge per a persones amb necessitats especials.

El mètode, editat per Boileau, es compon del llibre de l’alumne i d’un volum de suport pels docents i té com a objectiu fer accessible l’aprenentatge del piano per a tothom, a la vegada que la metodologia és extrapolable a d’altres instruments i usos dins la pedagogia musical en general. Parteix de la idea d’un codi universal, vinculat als colors, fàcil d’aprendre i de memoritzar.

Els volums de Codi Colors són la materialització de la feina d’anys que ha portat a terme l’autora dins l’aula.

L’acte, organitzat per Llegim…? Llibreria i la Biblioteca central d’Igualada, comptarà amb la presència de l’autora i serà presentat per M. Queralt Martí, actual directora del Conservatori de Música d’Igualada Joan Just Bertran, i Pepita Jorba, que també fou directora del mateix centre durant més d’una dècada i impulsora de la renovació pedagògica a la nostra ciutat. A l’acte també comptarem amb Èric del Rio, Joel Roca i Núria Dolç que ens n’oferiran mostres musicals.

Tot un edificant projecte que se suma a la riquesa artística i tècnica que ofereixen els professionals de la nostra ciutat.

Us hi esperem!!!

Presentació literària …

Presentació literària …

Dissabte 17 de setembre a les 12 del migdia a la Capelleta de la Mare de Déu de Montserrat

Presentació del llibre

Temps fugit” 

de JOSEPA RIBERA VALLÉS

Aquest dissabte 17 de setembre, a les 12 del migdia, i organitzat per Llegim…? llibreria podrem gaudir d’un espai de poesia amb motiu de la presentació del llibre TEMPS FUGIT, de Josepa Ribera Vallés, aquesta anoienca tant activa culturalment, a la que la poesia li brolla a borbolls, que ha publicat altres llibres i participa en nombroses sessions de recitació.

L’acte, organitzat per Llegim…? Llibreria serà presentat per Maribel Nogué i Felip, i recitaran i cantaran, Lourdes Sensarrich i Fran Guinart

Us hi esperem!!!

Presentació literària …

Presentació literària …

Dimarts 9 de novembre a les 7 de la tarda a la Biblioteca Central d’Igualada

Presentació del llibre

Humà més humà: una antropologia de la ferida infinita” 

de JOSEP MARIA ESQUIROL

Dimarts dia 9 de novembre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la Biblioteca Central d’Igualada la presentació del llibre “Humà més humà: una antropologia de la ferida infinita”, editat per Quaderns Crema (Acantilado en castellà), a càrrec del seu autor,  Josep María Esquirol, catedràtic de filosofia de la Universitat de Barcelona. El contingut del llibre forma part del marc conceptual de la seva proposta filosòfica personal, anomenada “filosofia de la proximitat” i que presenta als seus anteriors treballs editats també per Quaders Crema, “La Resistència íntima: assaig d’una filosofia de la proximitat”, que fou premi Ciutat de Barcelona, 2015 i Premio Nacional de Ensayo 2016, i “La penúltima bondat: assaig sobre la vida humana” (2018). 

“Humà més humà: una antropologia de la ferida infinita”  és un assaig filosòfic escrit de manera entenedora i evocativa, no mancat de precisió, que ens ensenya com l’acostament més íntim i profund a la nostra ànima que desencadena preguntes senzilles que ens podem fer cada dia, descobreix la ferida que ens provoquen les quatre infinituds essencials: vida, mort, tu i món. Ens diu Esquirol que no es tracta d’anar més enllà d’allo que és humà (com apostava Nietzsch) sinó d’aprofundir en el que és genuïnament humà. D’aquest solc ens surt l’acció més beneficiosa  que ens orienta i enforteix.

Josep Maria Esquirol ha mantingut vincles periòdics amb la nostra ciutat, en particular amb l’Escola i Conservatori de Música Joan Just Bertran, on ha impartit diverses conferències i en particular li fou encarregat el passat mes de setembre l’acte inaugural del curs (“Músics i poetes del món”), on desgranà part del seu univers conceptual que vinculà amb la  creació i interpretació artístiques i musicals.

L’acte, organitzat per Llegim…? Llibreria serà presentat pel professor de llengua i literatura catalanes i articulista igualadí Jaume Farrés i Cobeta. Amb la col·laboració de la Biblioteca Central i Quaderns Crema.

Us hi esperem!!!

Inauguració de l’exposició …

Inauguració de l’exposició …

Dissabte vinent, dia 5 de setembre, a les 8 del vespre, a Llegim…? llibreria, tindrà lloc la inauguració de l’exposició

“Papers cremats”

que amb la tècnica de “Combustió interna” oferirà l’ARTcàngel Briel Poch i que restarà exposada fins el 21 d’octubre.

L’exposició de collages de Briel Poch són part del treball de la “Retrospectiva Arstronàutica de collage i escultura”, que havia de tenir lloc enguany a la Fondation P. Cardin a La Coste (Avignon) i que finalment ha estat desplaçada a l’agost-setembre del 2021.

En la inauguració es comptarà amb la presència i comentaris de l’insigne escriptor, poeta i traductor Feliu Formosa resident a la nostra ciutat i col·laborador habitual en nombrosos actes poètics i culturals organitzats per la llibreria.

Els beneficis obtinguts de la venda dels collages en aquesta exposició a Llegim…? llibreria es destinaran a compensar les pèrdues que ha sofert la llibreria a conseqüència de l’incendi que va tenir lloc al seu magatzem el passat 19 de juliol, quan estava en preparació l’edició de Llibres i flors en substitució del Sant Jordi d’enguany.

Briel Poch, com a promotor cultural, té en preparació per el CRIP (Centre de Restauració i Interpretació Paleontelògica) del Hostalets de Pierola l’exposició “Futurisme d’un art Poch-Sàpiens” en homenatge a Eudald Carbonell per al 2022 i l’organització i el catàleg del concert d’orgue de Joan Paradell a l’Abadia de Poblet, el 2021. Convulsionant a l’estimat públic i als creadors l’artifex Poch ens recorda que… “i ja descansarem quan mos morirem…” parafrassejant a la tortosina i mare de l’ex director de l’UNESCO Mayor Zaragoza.

 

 

Val a dir que el mateix dissabte, durant tot el dia, en motiu de l’edició de la Botiga al Carrer, Llegim…? llibreria aquesta vegada tindrà la parada davant de l’espai de la llibreria on inclourà l’apartat especial de “llibres fumats” conseqüència de l’incendi esmentat.

La llibreria també prepara per a finals del mes de setembre una jornada d’activitats centrades exclusivament en aquest tema i que s’anunciarà oportunament .

Us hi esperem!!!

Presentació literària …

Presentació literària …

Dilluns 20 de juliol a 2/4 de 8 del vespre als Jardins de l’Ateneu Igualadí

Presentació del llibre

Dones valentes” 

de TXELL FEIXAS TORRAS

El proper dilluns dia 20 de juliol a 2/4 de 8 del vespre als Jardins de l’Ateneu Igualadí tindrà lloc la presentació del llibre Dones Valentes de la coneguda corresponsal a l’Orient Mitjà, Txell Feixas Torras, editat per  Ara Llibres, amb pròleg de Gemma Ruiz Palà que fa poques setmanes vam tenir també a la nostre ciutat signant llibres. Comptarem amb la presencia de l’autora i l’acte serà presentat per Ana Uroz.

Dones valentes és un homenatge a les dones que no s’han sotmès i que estan canviant la història de l’Orient Mitjà, catorze històries ben diferents que conformen un ventall extraordinari de formes de lluita liderades per dones sovint en condicions extremes al llindar de la vida i la mort. Lluites per la supervivència, lluites organitzades, lluites polítiques, lluites conscients per fer front als tentacles patriarcals, etc. sota el prisma d’una autora que “les veu” mentre el periodisme i la història oficial sol passar-les per alt. Com diu Gemma Ruiz en el pròleg, es tracta d’un periodisme d’investigació cinc  estrelles, un periodisme total: “Feixas Torras posa coneixement, context, naturalitat i convenciment a cada crònica i a cada una de les històries que llegireu…no té por de fer servir les paraules de reparació, empoderament, reapropiació, masclisme i patriarcat…sap que aquestes paraules són crucials per desemmascarar en rigor tots els perquès. I per això no es deixa la meitat de les persones, la meitat de les circumstàncies, la meitat de les raons, la meitat de les contribucions i la meitat de les vides per explicar, com sí que s’han deixat i es continuen deixant tants companys periodistes.”

L’acte és organitzat per Llegim…? Llibreria amb la col·laboració de l’Ateneu Igualadí, Ara llibres, Òmnium Cultural i l’associació l’Aplec.

Caldrà tenir en compte que l’aforament serà limitat i comptarà amb totes les mesures de seguretat per la qual cosa caldria fer reserva prèvia al tel. 938040884.

Us hi esperem!!!

Presentació literària …

Presentació literària …

Dijous 9 de juliol a 2/4 de 8 del vespre als Jardins de l’Ateneu Igualadí

Presentació del llibre

Trencar el silenci” 

de MIREIA BOYA BUSQUET

Dijous vinent es podrà gaudir de la  presentació del darrer llibre de Mireia Boya Busquet, editat per Ara Llibres.

Amb pròleg de Marta Rovira i epíleg de Tamara Carrasco l’autora relata de manera profunda i transparent des de les perspectives política, social, personal i íntima, i sense estalviar detalls en la seva anàlisi, la convulsa història del nostre país en els darrers dos anys. De la mà d’una dona que ho ha viscut en pròpia pell i en primera fila es desvel·len secrets que  focalitzen l’imprescindible i fonamental paper que van tenir les dones més implicades en els moments més crítics el setembre i octubre del 2017 posant en valor el fet que foren dones que van patir les conseqüències més devastadores d’aquells fet, per profundes conviccions i sovint d’acord amb decisions que es prenien on elles mai hi eren malgrat que les van acatar i defensar a primera línia del front.  No només és un llibre que posa l’accent en la sororitat femenina i les complicitats naturals que es donen, molt més enllà de les lluites de partit i de colors ideològics, sinó que la mirada és tan calidoscòpica que ara per ara gairebé només les dones són capaces de tenir-la: una mirada on el cos, la vida, el paper dels vincles amb la mare, amb els que estimem, les emocions i les múltiples contingències del dia a dia intervenen en un conglomerat, on allò privat i allò públic configuren a cada moment el teixit de la realitat.

L’acte, que comptarà amb la presencia de l’autora i serà presentat per Concepció Ramió, és organitzat per Llegim…? Llibreria amb la col·laboració de l’Ateneu Igualadí, Òmnium Cultural i l’associació l’Aplec.

Caldrà tenir en compte que l’aforament serà limitat i comptarà amb totes les mesures de seguretat.

Us hi esperem!!!

Signatura d’exemplars …

Signatura d’exemplars …

Dissabte 13 de març a les 6 de la tarda a Llegim…? Llibreria

a Llegim…? llibreria, reprenem la nostra activitat cultural i ho fem el proper dissabte amb la presència de l’escriptora GEMMA RUIZ, autora de l’exitosa novel.la Argelagues i que en aquesta ocasió  signarà exemplars de la seva darrera novel.la “Ca la Wenling”

“CA LA WENLING” 

de GEMMA RUIZ

Que algú de l’altra punta de la terra faci el cop de cap de venir a viure al teu país. Que et triï a tu per veí. Que faci créixer els seus fills en la teva llengua perquè estimin el que tu estimes. I que aquest algú que treballa en una perruqueria dotze hores al dia, sis dies a la setmana, amorrada als teus peus, a les teves mans i als teus cabells, tingui la generositat d’explicar-te el seu món.

Hi ha un bon pessic de la Xina de la Wenling, aquí dins. Un bon pessic de la província de Zhejiang, d’on va venir un dia de fa deu anys. Però hi ha més perfums d’arreu, en aquesta casa de manicures, esquilades i permanents. Hi ha jubilades de Gràcia, joves tossudes, una embarassada enamorada, llàgrimes de la guerra del Vietnam, productes de cosmètica francesos, injustícies forjades a Amèrica i racisme ben empeltat.

Per això n’hi diuen ca la Wenling: perquè la modèstia de fora amaga una autèntica reserva d’humanitat, un catalitzador que arrenca confidències, desenterra tragèdies i fa esclatar riallades. Un centre d’intercanvi d’afectes que fa tant servei al barri com l’ambulatori, l’escola o el mercat.

I tibant tot el llibre de dalt a baix, el regal d’una amistat. Perquè aquesta novel·la també celebra el trencar el gel, el mirar als ulls, el començar una conversa. Perquè és possible transformar el lost in translation en unes ganes boges de fer-se entendre.

Entrada lliure, respectant totes les mesures de seguretat.

Us hi esperem!!!

Presentació literària …

  Dijous 28 de novembre a les 7 de la tarda a la Biblioteca Central

Presentació de l’edició especial del llibre

“Iniciació als Veda” de RAIMON PANIKKAR

amb el CD

“Panikkar poeta i fangador”de LÍDIA PUJOL

 

Una de les manifestacions més belles de l’Esperit és la que ens ha arribat sota el nom dels Veda, un dels corpus de literatura religiosa més antics de la humanitat, aparegut al nord de l’Índia entre el 2000 i el 1000 aC. Aquesta antologia proposa un autèntic camí iniciàtic que, seguint el ritme de la vida del cosmos, ens porti al naixement de la vida plena en nosaltres.

En l’edició que en presentem, el llibre ve acompanyat pels textos relacionats amb l’espectacle «Panikkar, poeta i fangador», de Lídia Pujol, inspirat en l’obra de Panikkar. A «Panikkar, poeta i fangador», Lídia Pujol mira d’establir un lligam entre un Orient que identifiquem amb l’espiritualitat, l’orien­tació i la transcendència, i un Occident que relacionem amb la matèria, la funció i el límit.

Comptarem amb la presència de la cantant Lídia Pujol i l’editor de Fragmenta Ignasi Moreta.

 

Acte organitzat per Llegim…? llibreria i Fragmenta Editorial, amb la col.laboració d’Omnium cultural Anoia i la Biblioteca Central.

Us hi esperem!!!

Presentació literària …

  Dijous 17 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre a la sala Lab de l’Ateneu Igualadí

Presentació del llibre

“NO VENIMOS DEL LATíN” 

de CARME JIMÉNEZ HUERTAS

Aquest llibre, presenta una nova hipòtesi d’investigació que defensa que les llengües romàniques comparteixen una tipologia lingüística que ens remet a una llengua mare comuna de caràcter aglutinant molt més antiga que el llatí. Recents investigacions demostren que el canvi lingüístic a nivell d’estructures morfosintàctiques és un procés molt lent.

 

 

Organitzat pel projecte “Altres mirades” i amb la col.laboració de Llegim…? llibreria i l’Ateneu Igualadi, comparà amb la presència de l’autora i el presentarà l’Albert Gamez. Al mateix temps, Silvia Soteras ens presentarà el projecte “Altres Mirades”.

Us hi esperem!!!

A %d bloguers els agrada això: